Kl 15.38: Pris/Bok.

Skrevet 14 september 2012, klokken 15:10   | Richard Paulsen

blog_image

Hvis dere leste Finansavisen i dag, var det en to siders artikkel om Aasulv Tvetereid, der han pekte på timingen sin hittil i år. Den var «selvfølgelig» god, og begrunnelsen var i hans handelstrategi som var basert på pris/bok nivåer. Han fortalt at snittet på Oslo børs var 1.7, og de hadde som strategi å selge over 1.5 og kjøpe under. Han var bullish på Sparebanken Midt Norge, fordi den handlet på pris/bok 0.77, mens snittet for banker lå på 1.2. Det er en fin strategi, men det er sikkert mange som lurer på hva pris/bok er!

Tidligere har jeg snakket mye om PE, eller price/earnings, som er markedsverdien delt på inntjening, som viser et forholdstall på hva selskapene tjener.

Pris/bok, ser på forholdet markedsverdi på aksjene målt mot bokførte verdier. Hvordan kommer man frem til disse tallene? Markedsverdi er lett, det er børskursen.

Bokførte verdier er det du får igjen hvis du slakter selskapet. Det er eiendelene i selskapet, minus gjeld/forpliktelser og uselgbare verdier (goodwill osv).

Deler du markedsverdien på selskapet, med bokførte verdier får du en indikasjon på hvordan selskapet er priset med fokus på eiendelene. På høyeste i 2007-2008 var snitt pris/bok på Oslo Børs ca 2.5. Det er høyt. Tvetereid kjøper sub 1.5 og selger over.

Vurder, kommenter
og del innlegget!

69%

comments

0 kommentarer

11 Liker 5 Liker ikke
Anmeld innlegget

Hvilke aksjer og sektorer blir vinnere i 2017 med Petter Tusvik fra Alfred Berg

I dette nettmøtet vil forvalter Petter Tusvik gå gjennom sine tanker om aksjemarkedet i 2017. Sentrale tema er hvilke sektorer som kommer til å bli vinnere, og når skal man kjøpe oljeservice eller oljeaksjer. Hvor lenge varer festen i sjømat og hva er Gambaks aksjefavoritter for 2017?

Dato: Tirsdag 24. januar klokken 13.00Det finnes ingen kommentarer til dette innlegget enda.