Informasjon fra vår samarbeidspartner

Samfunnansvar er åpenhet – også når det gjelder investeringer

Skrevet 19 januar 2011, klokken 14:01   | KLP  | KLP

blog_image

Samfunnsansvar handler om hvordan en virksomhet påvirker sine omgivelser, ansatte og alle andre interessenter. En åpen og ærlig kommunikasjon er helt avgjørende for dette samspillet. Derfor er åpenhet kjernen i det å ta samfunnsansvar.

I dag har jeg deltatt i en debatt om dette på Litteraturhuset. Initiativ for Etisk Handel arrangerte et møte i forbindelse med at de utgir ett debatthefte om åpenhet og ansvar i leverandørkjeden.

I debatthefte kan dere lese hva vi mener om åpenhet og hva vi gjør. Åpenhet om leverandørkjeden er vikitig, men like viktig er åpenhet om investeringer. En av våre verdier er åpenhet. Hvert halvår publiserer vi KLP-listen som forteller hvilke selskaper vi ikke vil investere i og hvorfor. Statens Pensjonsfond – Utland er også åpne og bidrar på en fremdragende måte til debatt om investeringer, etiske problemstillinger og åpenhet.

Hva mener du om investeringer og åpenhet? Er det viktig? Hva bør en forvalter være åpen om? Er åpenhet et viktig samfunnansvarlig prinsipp?

Hilsen Jeanett, leder for ansvarlige investeringer i KLP

Vurder, kommenter
og del innlegget!

(Ingen vurderinger enda)


comments

0 kommentarer

0 Liker 0 Liker ikke
Anmeld innlegget


Det finnes ingen kommentarer til dette innlegget enda.